Poetstips

Beter poetsen in een paar simpele stappen

Poets in delen
Deel uw mond in denkbeeldige vlakken op en poets per vlak. Zo weet u zeker dat u geen stukken mist.

 

Bijvoorbeeld: boven/onder, tanden, kiezen. Dit geeft een totaal van 6 vlakken. Iedere rij tanden en kiezen poets u weer in 3 delen: het kouw- of snijvlak, de voorkant, en de achterkant (binnenkant). Door bewust op een systematische manier te poetsen verwijdert u plak op alle plekken. U zult merken dat u na een aantal keer deze denkbeeldige gebieden automatisch aanneemt.

 

Houd uw tandenborstel met de vingertoppen vast
De hard drukken is erg slecht voor uw tanden en tandvlees. Daarom kan het helpen om uw tandenborstel bewust met enkel uw vingertoppen vast te houden in plaats van met uw hele hand. U zult merken dat u vanzelf minder hard drukt. Sommige elektrische tandenborstels geven aan wanneer u te hard drukt. Een dergelijke tandenborstel is een goede investering in het behoud van uw gebit.

 

Eten en drinken na het poetsen
Na het poetsen is het glazuur iets minder goed bestand tegen aanvallen van buitenaf. Het is daarom verstandig om binnen 20 tot 30 minuten na het poetsen niet te eten of te drinken (met name koolzuurhoudende dranken kunnen schadelijk zijn). Water drinken mag wel.

 

Vervang tijdig uw tandenborstel
Borstels raken vervuild door bactieriën en de bostelharen zelf verslijten. Daarom adviseren wij uw tandenborstel iedere 4 tot 6 weken te vervangen.